Vind min bog – ny version!

Min far overvejer om vi skal lave en art kontrakt, hvis jeg har planer om at skrive flere bøger om min familie. Det blev sagt som en joke og vi syntes faktisk begge det var ret sjovt. (Men jeg lovede ikke noget).

Et par dage efter, smed en af mine allersjoveste kolleger nedenstående vittighedstegning på Facebook, efter at hendes pre-teen-datter havde været på et skrivekursus for ferieramte børn. Den grinede jeg også ret meget af. Især fordi min far havde sagt det der med kontrakten.

403498_445912835456509_856929573_n

Nu er det jo ikke alle der drømmer om at skrive og udgive bøger. Men HVIS du nu skulle skrive en bog, hvad skulle den så handle om?

Skriv din kommentar herunder, også selvom den ikke handler om forfatterdrømme. Så deltager du samtidig i konkurrencen om et eksemplar af min bog Stille Død, som officielt udkommer 5. marts, men som allerede nu kan købes til omgående levering på Frydenlunds Forlag.

Og jo, den kan du godt tåle at læse, selvom den handler om døden.

Jeg finder en vinder søndag 2. marts.

21 thoughts on “Vind min bog – ny version!

 1. Nu er det lidt sent at skrive, og jeg er egentlig heller ikke her for at vinde en bog.
  Jeg er her FORDI jeg læste artiklen i Nordjyske Stiftstidende idag, om jeres forløb.
  Jeg blev så glad! – fordi jeg nu på en eller anden mærkelig måde kunne slutte fred med min egen samvittighed og vide at min mand og jeg OG vores 2 børn på dengang 11 og 13 gjorde NOK for min svigermor…….
  Min svigermor døde d. 31 august sidste år. Hun var syg af uhelbredelig kræft og hun var lige en smut indenom sygehuset for 3 år siden og få en operation. Det var et mareridt, hun fik sygehuskuller og kunne slet ikke finde ud af at være indlagt.
  Hun og min svigerfar var 3 generation på gården og det var hendes fødehjem. Vi er naboer, men min svigermor og mig har aldrig haft et tæt forhold. Udemærket, men aldrig tæt.
  Da det rykkede tættere på at vi vidste at hun skulle dø indenfor relativ kort tid var vi MEGET i tvivl, kunne vi håndtere at hun døde hjemme – kunne vi holde til det???….. Vi havde egentlig ikke noget valg i vores hoveder, fordi vi jo godt vidste at hun ville få et mareridt ud af at skulle dø på sygehuset.
  Men jeg vil være ærlig at sige, at jeg absolut ikke så frem til den sidste tid med Søster som hun blev kaldt, men jeg blev enig med mig selv om at det nok skulle gå.
  Jeg var faktisk lidt bange. Jeg vidste intet om pleje, er ikke specielt omsorgsfuld, forstået på den måde at jeg føler mig lidt akavet i visse tætte relationer, hvor andre bare befinder sig som fisk i vandet, og hvor det hele bare falder naturligt. Måske også bange for at hun skulle dø på min ” vagt” !!!
  Da vi havde meldt beslutningen ud til hjemmeplejen, sagde de at det var en god beslutning og at de ville hjælpe os ALT det de kunne… Så sådan blev det.
  Søsters sidste tid kom til at vare godt 3 uger!!!!……
  Det er den hårdeste tid jeg nogensinde har haft – og samtidig den bedste. Jeg havde ikke taget sygeorlov, hvilket jeg set i bagklogskabens klare lys ABSOLUT vil anbefale andre at gøre, det var hårdt at gå på arbejde og så tænke over hvad der mon skete hjemme. Men min svigerfar på 83 var der HELE tiden, min mand er landmand og enebarn!! og var også lige omkring, og hjemmeplejen kom hver anden time, men jeg oplevede en samhørighed med min svigermor som jeg ALDRIG havde haft før.
  Jeg savnede hende når jeg var på arbejde. Det første jeg gjorde når jeg kom hjem var at køre ned til hende. Og vores børn kom derned når de kom fra skole. De læste avis for hende, og den lille sang for hende og fortalte farmor alt mellem himmel og jord. Den store, der er lidt konfliktsky som hans mor!!!!!…..sad pludselig oppe midt i sengen og hyggede sig med farmor, gav hende et bab på cigaren eller hjalp hende med at drikke.
  Når jeg oplever det igen ved at at skrive det her, så var det en proces der for os alle 4 OG for mine svigerforældre blev en helt naturlig afslutning på et langt og godt liv.
  Da Søster døde havde vi sovet dernede og min mand var gået ud for at fodre dyrene – min datter var lige cyklet hjem for at ta et bad – min søn og mig var i køkkenet og min svigerfar sad og holdt “pause” mens hjemmehjælpere og sygeplejersken lige var alene i soveværelset, og så døde hun i hænderne på dem.
  Vi var der jo 1 minut efter….
  Men vi havde det alle lidt træls bagefter fordi der ikke var en af os inde i soveværelset da hun døde, men jeg fik så at vide fra en veninde der er sygeplejerske på sygehuset, at størstedelen af de ældre der dør, dør alene!! Og det var hendes teori at det ville mange folk helst, fordi det som regel skete mens de pårørende var på toilettet, ude at ryge eller lign…. Så også den side af sagen var ok:-)
  Vi fik bagefter at vide af hjemmeplejen at de var så betagede af vores børn, at de aldrig havde set børn være så tæt – og nysgerrig og en naturlig del af hele processen omkring det at dø…. Vi var også stolte af dem, måden de håndterede det på, det har været en stor hjælp for dem i sorgprocessen ( og forløsningsprocessen, fordi det var en KÆMPE lettelse og forløsning da hun døde!!!!)….at de havde været med hele vejen. Der var ikke noget de ikke havde set.
  Ðet egentlig ville sige med det her er, at det er SINDSYGT hårdt. Men at det er det hele værd. Ofte sov søster jo når jeg sad hos hende, men bare det at sidde og nusse hendes hånd var også rart.
  Og jeg startede egentlig med at tænke ” ok, det her gør jeg for min svigermor” men jeg endte op med også at gøre det for mig selv!!!
  Vi startede et sted og landede et helt andet sted end vi troede muligt. Vi lærte meget om os selv og om os som familie. Vi kom styrket og med et stærkere sammenhold ud på den anden side….
  Gør det hvis det er muligt, tag orlov fra job imens og lær en hel masse om jer selv, men for guds skyld lad være med at ha dårlig samvittighed hvis ikke I kan – der er 1000 måder der er rigtige at gøre tingene på….

 2. Tillykke med bogen. Ser frem til læsningen af den.
  Jeg har altid haft lysten til at skrive og fortælle min historie.
  Har bare aldrig turde påbegynde det.
  Familie er så sårbart materiale, og selvom jeg ikke er monstret i min familie, har jeg altid følt mig, som den der pådrog mine kære al smerten. Min smerte.
  Jeg håber at jeg tør udgive min fortælling en dag.

 3. stort tillykke med bogen – glæder mig til at læse den om jeg vinder eller ej:o)
  Hvis jeg skulle skrive en bog ville det enten blive en børnebog om hunden der hed kat eller noget i den stil, en ungdomsbog om at føle sig alene/genert/usikker, eller en erotisk bog eller en bog om mit vilde liv i ungdomsårerne og alt det ingen ved til hvor jeg er nu med mand og børn.

 4. Min bog skulle handle om mit liv tror jeg. Eller min have. Eller om hvor fantastisk det er at være mor.
  Eller måske om alle de krumspring jeg har gjort gennem livet for at blive god nok til at mine – meget forskellige- forældre skulle kunne holde af mig.
  Eller… årh jeg kunne blive ved.
  Jeg vil vildt gerne læse din bog – det var det som var humlen i den her historie!

 5. Det lyder spændende! jeg vil gerne deltage
  Hvis jeg skulle skrive en bog, ville det nok være en kogebog! Hvis jeg var klog nok til det, så sådan en slags helsekogebog, med mad der bedrager til forskellige ting, og hvordan forskellige fødevarer kan have en gavnlig effekt på kroppen! Det synes jeg i hvert fald er spændende
  Mvh Caroline Amalie Clausen
  tigerdyr107@gmail.com

 6. Følgende skrev jeg ved Blogsbjerg, da hun udloddede samme bog. Jeg var desværre ikke blandt de heldige, så jeg prøver lykken her.

  Jeg fik lige en klump i maven…
  Min far døde hjemme 1. december 2011. Jeg bor med mand og børn i det samme hus, så jeg havde muligheden for at være der døgnet rundt. Vi vidste, at da kræften officielt var kommet tilbage, så var der ikke noget at gøre, men vi havde ikke regnet med, at det ville gå så stærkt… Det tog 3 uger, med sygeseng og ilt hjemme i stuen, og folk der kom for at sige farvel fra nær og fjern. Jeg kunne godt have brugt sådan en bog, – og det kunne jeg stadig godt. Jeg har nemlig påtaget mig selv en idé om, at det ikke var så slemt for os, som det var for andre. At vi kom “nemt” om det. Jeg trænger sgu til at anerkende min egen sorg, og give mig selv kredit for de gode ting jeg fik gjort for min farmand i den sidste tid.

  Beklager at det blev så langt, men jeg krydser i hvert fald fingre! Tak for chancen og god dag.

  Mvh. Jeanne
  jeanneart@hotmail.dk

  I henhold til forfatterdrømmen, så tumler jeg i øjeblikket med en bog ( håber jeg ), med netop – eller næsten i hvert fald, samme emne.

  • Det er fuldstændig rigtigt det du skriver der, med at give sig selv en ide om at den proces vi var igennem ikke var så hård som andres! – at vi kom nemt igennem det.
   Vores “sidste” tid med min svigermor varede også 3 uger. Er du sindsyg det var hårdt. Men også en god oplevelse… Man kan vel nærmest kalde det en modningsproces.

 7. Stort tillykke med din bog.
  Jeg har hørt meget positivt om den og vil gerne deltage og håbe på et eksemplar.
  Jeg har mistet rigtig meget familie til kræft, fornylig min mor og så har jeg passet min datter gennem 2 år nu, hun har alvorlig leukæmi.
  Jeg har en god ven, hvis kone ligger for døden og han ville også kunne læse din bog.
  Jeg tror mange ville gavne af at sætte sig ind i denne side af tilværelsen.
  Jeg var faktisk ved at skrive en bog, en fagbog om genoptræningsøvelser og opgaver ved forskellige neurologiske skader, en neuropsykologisk/pædagogisk bog, men så blev jeg ramt af en arbejdsulykke og nu står det så stille.
  Tanker og håb og en god aften ønskes herfra
  Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

 8. Jeg drømmer om at blive forfatter, og jeg brænder for at skrive biografi om hvordan det er at have OCD, teenage bøger og humoristiske bøger
  Vil enormt gerne vinde din bog!

 9. Det er så fedt! at du skriver bøger om de emner, du gør Mette, og jeg ville meget gerne læse denne her. For vi kommer alle til at stå i den situation engang, så vil det være rart at have hørt/læst om hvordan det kan være.
  Nu er jeg jo ganske sikker på at jeg nok skal få læst den, men ville da gerne være med i opløbet om et eksemplar af bogen…

 10. Pingback: Som ringe i vandet | Fru Z

 11. Jeg ville skrive om 2 kvinder der hver især fyldte meget i mit liv på alle måder.
  Min farmor som havde helt sin egen tilgang til livet og som jeg aldrig kendte helt.
  Min første svigermor…..i dag kan jeg grine af hende,det var værre da jeg var 18 år og meget forelsket i hendes søn.
  Så det er mit bud på en bog.

 12. Også et stort tillykke med bogen. Jeg har fulgt med i din blog om OldMan, og kan i høj grad bruge det nu, hvor min mor er syg…
  Jeg har aldrig overvejet at skrive selv, men jeg har skrevet meget “dagbogs-breve” – altså breve til den person jeg har brug for at fortælle noget, og på den måde få mine tanker ud. Nogle gange er det nok bare at få tankerne ud, andre gange bliver jeg klar over, hvad jeg har brug for at fortælle personen face-to-face. Så HVIS jeg skulle skrive, blev det nok sådan nogle “dagbogs-breve”.

 13. Tillykke med bogen, kommer helt sikkert til at læse den om jeg vinder eller ej.
  Har skrive planer som handler om at vinde over et liv i alkohol / stof misbrug, om at erkende man ikke kan klare livet og alligevel komme om på den anden side. Om at være barn og selv få børn i en familie med misbrug, og ikke mindst glæden over at mine børn trods alt er godt på vej. Det lå ikke i kortene. Om systemer, der hjælper men også oplevelsen af det modsatte. Om hvorfor, og hvad der fik mig til at vende livet ryggen og være tæt på døden pga mit misbrug. Der er gået 15 år siden jeg kom ud på den anden side, en lang kroget vej. Men i dag et liv i glæde.
  Kh. Tina

 14. Tillykke med bogen, som jeg godt kunne tænke mig at læse – har læst ‘baglæns’ i din blog, så har en lille ide om forløbet 🙂 Jeg har ingen skriveplaner, men hvis nu, så skulle det være om det, der giver glæde i mit liv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s