Stress & ansvar

Jeg har stor respekt for Superheltemor, som lige har skrevet om at erkende egen stress, og trække håndbremsen.

Den der erkendelse af, at man har brug for hjælp og ro i pæren, den er meget sværere at nå til, end som så. I know it, for jeg har været der selv, hele to gange.

Første gang endte jeg med en knaldende hovedpine, som var værst på arbejde, og havde det med at forsvinde, når jeg kørte hjem igen. Hvilket fik mig til at gå til lægen, med mistanke om nogen indeklima-halløj, som viste sig at være et lige lovlig højt blodtryk, som først forsvandt da jeg sagde jobbet op. Jeg har fortalt hele historien før, den kan du læse her.

Og så fik jeg jo stress igen. Og problemet var, at alt bare var lort. På arbejdet tog jeg ansvaret for – og fra – alt og alle. Og i privatlivet var alt så skide dramatisk. Hr. R og jeg skændtes helt ud til kanten, der var udredning, fraværende mand, psykologsamtaler, og en veninde der døde. Og jeg snakkede og snakkede og snakkede.

Heldigvis var der et fornuftigt menneske, som stillede sig foran mig, bad om en time-out og sagde at jeg da vidst havde fået stress. Og da hun sagde det, vidste jeg godt at hun havde ret. Men det var som om det var alt for fadt, selv at kaste håndklædet i ringen og sige, at jeg ikke magtede mit liv som det var lige nu, at jeg ikke anede hvordan jeg skulle ændre det, og at jeg gerne ville have en pause fra mig selv, inden jeg brækkede midt over.

I dag var det min tur til at stille mig foran et andet menneske, og bede hende gøre noget ved noget der godt kunne minde om stress. Hun virkede helt lettet over at en anden satte ord på, og nu hvor det er sagt højt, kan vi jo ikke så godt lade som om det aldrig har været nævnt, vel.

imagesCAX6AQA1

One thought on “Stress & ansvar

  1. Pingback: Om smør i håret | Superheltemors bekendelser

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s