Min bog – gratis download

.

Bogens forord

Børn, der er født for tidligt, kan have visse fællestræk. De kan få stillet ens diagnoser, mens de er indlagt, og kan senere i livet lide af de samme sygdomme eller stå over for de samme problemer. Det er imidlertid vigtigt at huske, at for tidligt fødte børn alligevel er lige så forskellige som alle andre børn. De er alle individuelle personligheder, også når de er helt små.

Også forældrene er forskellige. Nogle har faglige erfaringer at trække på, nogle har den stærke psyke, der gør det muligt at gøre noget ekstra og kæmpe lidt hårdere for deres rettigheder. Og så er der alle os, der bare sætter livet på standby, mens vi afventer, hvad der videre skal ske. Fælles for vi forældre, der er med i denne bog, er, at vi hver især er eksperter på vores egne børn og skriver ud fra egne erfaringer. Vi repræsenterer forskellige holdninger, både hvad angår vores for tidligt fødte børn og andre af livets aspekter.

Ideen til bogen var oplagt, fordi der i 1996, da min yngste søn blev født i 25. graviditetsuge, ikke fandtes tidssvarende bøger. Både plejepersonale, andre mødre og min familie efterlyste læsestof om ekstremt for tidligt fødte børn, men i de bøger der fandtes, optrådte de helt små kun i dødsstatistikkerne. Det er ikke særlig opløftende, når man har sådan en lille størrelse liggende i kuvøsen, og det lå i baghovedet længe efter vi var kommet vel hjem fra hospitalet.

Jeg havde også behov for at vide, hvordan det mon havde været for de andre, der lå på hospitalet sammen med os. Havde de heller ikke turdet knytte sig til barnet i starten? Følte de også, at det var hospitalets barn? At familien ingenting forstod? Og hvad med dem, der forlod hospitalet uden barnet eller med et handicappet barn? Hvordan var det for dem, og hvordan kom de videre med livet?

Da jeg gik i gang med at samle materiale til denne bog, vidste jeg af gode grunde ikke, om den ville blive til noget. Men mange mennesker har troet på ideen, støttet den og hjulpet mig med kontakter, omtale og gode råd. Det siger jeg mange tak for.

Specielt tak til Landsforeningen til Støtte ved Spædbarnsdød, Rigshospitalet og Spastikerforeningen, der har formidlet nogle gode kontakter.

Beretningerne i bogen er forskellige forældres ærlige beskrivelser af den første svære tid med deres præmature barn. Forhåbentlig kan vores erfaringer bruges til noget positivt af andre præmaturfamilier og dem, der har med disse familier at gøre.

Mette Ziemendorf Ringsted

For download af bogen Meget Små Børn – tryk her

Bogen har sin egen Facebook-side – www.facebook.com/MegetSmaaBoern

2 thoughts on “Min bog – gratis download

  1. Pingback: By the way, vi trækker vejret igen | DINES die INFOTAINER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s